La Aesthetica, preocuparea noastra pentru sanatatea si siguranta dumneavoastra se extinde dincolo de consultanta profesionala si tratament. Apreciem sanatatea si siguranta tuturor pacientilor nostri mai presus de orice alte considerente.

Sterilizare

Pentru ca siguranta procedurii medicale inseamna siguranta pacientilor nostri, folosim autoclavul si truse infoliate si sterilizate la 270 grade. Sterilizarea poate fi oricand vizitata de pacienti. Clinica respecta tot circuitul de dezinfectare si sterilizare, cu toate solutiile speciale pentru instrumentar/unit/pardoseala/mediul ambiant.

Micii pacienti

Luam masuri de precautie exceptionale cand este vorba de pacientii tineri, deoarece acestia sunt adesea reticenti la injectii. Deoarece gura este o parte extrem de sensibila a corpului, orice fel de tratament stomatologic la copii trebuie sa se realizeze cu grija suplimentara acordata zonei tratate. Fie ca este vorba de o extractie dentara sau interventii chirurgicale parodontale, oferim tot timpul instructiuni detaliate de ingrijire post-operatorie pentru pacientii nostri tineri, in scopul de a preveni si de a diminua orice disconfort pe care l-ar putea experimenta.

Instructiuni postoperatorii

Este uneori intalnit un usor disconfort dupa tratamentele dentare datorita anesteziei, procedurii in sine sau determinate de mentinerea gurii deschise pentru perioade lungi de timp. Acest disconfort poate de multe ori dura cateva zile. Cel mai bun tratament in cazul aceasta este medicatia anti-inflamatoare, ca de exemplu ibuprofenul, care poate fi gasit la orice farmacie (a se citi prospectul cu atentie inainte de administrarean oricarui medicament).

Anumite proceduri, cum ar fi obturatii, coroane, fatete sau punti noi pot determina termo-sensibilitate timp de câteva saptamani. Acest lucru se datoreaza faptului ca o parte din straturile dintelui sunt eliminate si inlocuite cu un material care nu reactioneaza la variatiile de temperatura in acelasi mod ca dintele natural. Aceasta sensibilitate in mod normal, dispare cu timpul. Pasta de dinti desensibilizanta si medicatia antiinflamatoare pot ajuta, de asemenea.

Dupa o extractie, este recomandabil sa se evite activitatea fizica intensa pentru urmatoarele 24 de ore, precum si clatirea energica, fumatul, bauturile alcoolice, alimentele sau bauturile foarte reci/fierbinti.

Dupa detartraj, medicul va poate recomanda utilizarea unei ape de gura desensibilizante sau antibacteriene pentru cateva zile pentru a accelera vindecarea si a reduce inflamatia. Este de asemenea recomandat evitarea consumul de alimente/ bauturi foarte reci/fierbinti/acide.

In urma tratamentului de canal, unii pacienti pot prezenta durere de diferite intensitati, durere care poate fi tratata cu medicamente antiinflamatoare, cum ar fi ibuprofenul (a se citi prospectul cu atentie inainte de administrarean oricarui medicament). Dintii care au fost devitalizati devin casanti si sunt mai expusi la fracturi decat cei vitali. Este recomandabil a se mesteca pe partea opusa pana la refacerea coroanei dintelui respectiv.

Important

Oferim pacientilor nostri si suport telefonic la 0723 665 414, ne puteti de asemenea scrie pe mail la clinica.aesthetica@yahoo.com, Whatsapp si Facebook, asa ca, nu ezitati sa ne contactati!