Tratamente protetice

TRATAMENTE PROTETICE: Coroane, lucrari protetice fixe, proteze mobile – totale sau partiale.

 

Cariile dentare sunt semne de contaminare cu bacterii. Controale periodice sunt indicate pentru a preveni afectiunile dentare de natura bacteriana. Nu toti dintii sunt afectati in acelasi mod de cariile dentare in schimb majoritatea cariilor afecteaza coroana dintelui.

O coroana este uneori necesara pe post de invelis artificial pentru ca dintele sa fie protejat, acoperit cat mai bine, si pentru a inlocui suprafata masticatorie naturala in caz de distructie majora. O coroana dentara minimalizează sansele unei viitoare deteriorari a dintelui.

O lucrare protetica stabilizeaza dintii prezenti, cat si inlocuieste dintii restanti de pe arcada. Puntile sunt utilizate atunci cand alte variante de tratament precum implanturile unidentare nu sunt solutii posibile.

Sunt multe tipuri de coroane si lucrari protetice in ziua de azi. Noi va putem oferi solutii de tratament ce implica punti sau coroane cu o adaptare perfecta si rezultate maxime. Majoritatea tratamentelor protetice au ca material preferat ceramica integrala sau zirconiul. Facem de asemenea lucrari traditionale din ceramica pe metal sau din materiale compozite. Acolo unde o lucrare de ceramica este indicatia optima, avem o rata excelenta de succes. In cazurile clinice cu dintii frontali lipsa, solutia de tratament cu rezultate estetice majore este o lucrare protetica sau o coroana din zirconiu.

Daca tratamentul protetic face parte din rezolvarea cazului dumneavoastra, va putem oferi o gama larga de materiale sau tipuri de lucrări. Pentru unii pacienti, implantele dentare sunt varianta optima de tratament. Fie ca va lipseste un dinte sau lipsesc mai multi, puteti sa va faceti o programare pentru a afla daca implantele dentare va pot ajuta sa mestecati mai bine si sa obtineti un zambet increzator.

Protezele mobile sau partiale sunt lucrari conventionale realizate la aproximativ 2 saptamani dupa extragerea dintilor. Exista si proteze realizate imediat dupa extragerea dintilor astfel ca nu este nevoie ca pacientul sa stea prea mult fara dantura. De obicei protezele inferioare sunt cel mai greu de suportat pentru pacient. Este frustrant sa nu poti sa mamanci anumite alimente sau sa vorbesti cu incredere traind cu spaima ca proteza inferioara o sa se miste. Tehnicile moderne elimina aceasta problema. In cazul pierderii tuturor dintilor, un minim de 4 implanturi de titan poate rezolva stabilitatea unei proteze, implanturi pe care se prinde proteza cu ajutorul unor sisteme speciale. Aceste sisteme speciale de diferite forme se pot monta atat pe implanturi cat si pe dintii restanti sau pe radacini dentare reconstituite.

IMPLANTURILE DENTARE

Implanturile dentare sunt radacini dentare artificiale. Acestea se implanteaza in oasele maxilare si apoi se acopera cu gingie. Dupa o anumita perioada de integrare in osul in care au fost implantate se aplica si coroana artificiala. Ele pot inlocui un singur dinte lipsa, dar pot sustine si o punte acolo unde nu este suficient os pentru implanturile dinte cu dinte. De asemenea pot reprezenta o baza de sustinere excelenta pentru o proteza fie totala, fie partiala. Tratamentul cu implanturi dentare este un tratament chirurgical costisitor care necesita o igiena riguroasa pentru intretinerea radacinilor artificiale. Ca orice tratament chirurgical prezinta anumite riscuri ca de exemplu infectia, alergie la anestezic etc. Cu toate acestea, rata de succes ramane deosebit de mare. Implanturile dentare va pot ajuta sa mestecati mai bine, sa aratati mai bine, sa capatati incredere atat in dumneavoastra, cat si in noua dantura.

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiilor stomatologice sau estetice non-invazive. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiesc tratamentele de specialitate. Informatiile oferite de www.drcorinacazacu.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient al www.drcorinacazacu.ro si medicul sau. Daca va ganditi la aceasta terapie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii nostri specialisti.