Tratamente dentare la copii

Nici bebelusii si nici copiii nu sunt imuni la problemele de sanatate orala. Ceea ce copiii dumneavoastra mananca afecteaza foarte mult sanatatea lor. Zaharurile din alimente precum dulciurile, laptele, sucurile, cat si carbohidratii pot determina aparitia cariilor. Este dificil de periat corect dintii copiilor, lucru care determina acumularea de bacterii si implicit aparitia cariilor.

In asemnea cazuri, preventia are un rol esential. Igiena orala corecta este strans legata de sanatatea copilului. Igiena orala are o influenta majora in determinarea formarii cariilor. Atunci cand dintii nu sunt curatati corect si regulat, acizii raman pe dinti o perioada indelungata cauzand slabirea smaltului, facandu-l mai susceptibil la carii. Periajul corect si folosirea atei dentare prezinta o importanta deosebita in prevenirea cariilor dentare.

Este important ca un medic dentist sa examineze periodic dintii copiilor pentru a verifica existenta diferitelor afectiuni. Vizita la medic are ca scop atat instruirea parintilor, cat si anticiparea eventualelor probleme. Dentitia temporara apare incepand cu 6 luni. Pana la varsta de 3 ani, toti dintii temporari erup. Intre 6 si 12 ani, copiii au dantura mixta temporara si permanenta.

Dintii copiilor trebuie periati dupa fiecare masa. Acizii pot eroda tot smaltul dintelui, smalt ce reprezinta stratul protector, natural al dintelui. Fluorizarea reprezinta o componenta majora a preventiei cariilor dentare la copii . Cu toate acestea, fluorul in cantitati prea mari poate determina afectiunea numita fluoroza.

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiilor stomatologice sau estetice non-invazive. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiesc tratamentele de specialitate. Informatiile oferite de www.drcorinacazacu.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient al www.drcorinacazacu.ro si medicul sau. Daca va ganditi la aceasta terapie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii nostri specialisti.