Terapia Dracula sau Liftingul Vampir

Terapia cu plasma proprie bogata in plachete

Tratamentul cu plasma proprie bogata in plachete (Platelet Rich Plasma – PRP), cunoscut sub denumirea de „Terapia vampir” este cea mai moderna solutie de regenerare a pielii prin forte proprii. Presupune recoltarea si concentrarea factorilor de crestere din sange si reintroducerea acestora in tesutul cutanat, stimuland astfel procesele de reparare celulara si de sinteza de neocolagen pe termen lung. Initial, acest tratament a fost folosit in ortopedie, in refacerea tendoanelor si a oaselor dupa fracturi, apoi in stomatologie in regenerarea gingivala si in chirurgia plastica pentru cicatrizarea arsurilor. Tratamentul cu sange propriu este azi tot mai mult folosit in intreaga lume cu scopul de a reintineri pielea fetei, a gatului, a decolteului si a mainilor. Aceasta procedura se adreseaza pacientilor care vor o imbunatatire a aspectului, dar nu vor sa apeleze la injectarea cu o substanta chimica sau artificiala.

10421132_743260469075345_8243908274511445825_n

Cum se efectueaza procedura?

Se recolteaza o cantitate mica de sange intr-o eprubeta sterila, se proceseaza rapid pentru a selecta plasma cu trombocite, celule ce contin factorii de crestere si reparare. Acestia se elibereaza in mod natural in orice tentativa a organismului de a repara o leziune. Plasma bogata in trombocite se va injecta in piele, cu ajutorul unui ac extrem fin dupa ce in prealabil s-a amortit pielea fetei cu o crema anestezica. Toate aceste etape de recoltare si preparare se efectueaza rapid, in prezenta pacientului, pentru ca acesta sa aiba siguranta ca se administreaza propriul sange si toata procedura este perfect sterila.

 

Care sunt beneficiile acestui tratament si cand se observa rezultatele?

Tratamenul este ideal pentru: intinerirea si regenerarea pielii, umplerea ridurilor fine, diminuarea ridurilor profunde, tratarea cicatricilor post-acnee sau a cicatricilor de alta natura,  refacerea fermitatii si imbunatatirea aspectului fetei, gatului, decolteului, mainilor. De asemenea este una dintre putinele terapii cu efecte spectaculoase pentru ridurile din jurul ochilor si a celor din jurul gurii, recuperarii cicatriceale. Semnele imbatrinirii se atenueaza treptat, pentru rezultate optime fiind recomandate 3 sedinte efectuate la 3 saptamani.

Exista contraindicatii, riscuri?

Riscul de fenomene imunologice este complet absent, avand in vedere ca produsul propriu organismului este perfect biocompatibil. Exista riscul de a face mici hematoame (vanatai) la locul de injectare (1-3 mm), care dispar in cateva zile, iar dupa injectare poate sa apara un usor proces inflamator local (cu o colare usor rozalie a pielii). Pacientii trebuie sa aiba o stare de sanatate buna, sa nu fie in episod febril, sa nu aiba tulburari de coagulare, boli autoimune.

 

PLATELET RICH PLASMA (PRP) sau REJUVENARE CU CELULE AUTOLOGE

Este un tratament revolutionar datorita faptului ca stimuleaza capacitatea organismului de autovindecare si regenerare ducand astfel la formarea unui tesut cutanat mai compact, mai ferm, mai tanar.

Tehnica este una simpla, rapida si sigura. Consta in recoltarea de sange venos, care prin centrifugare duce la separarea de plasma concentrata in trombocite si factori de crestere implicati in stimularea si formarea de noi fibre de colagen. Plasma obtinuta se activeaza si se reinjecteaza intradermic cu ajutorul unui ac foarte fin dupa anestezia cu crema.

Este o noua abordare care vine in intampinarea pacientilor ce doresc o metoda naturala, sigura pentru rejuvenarea cutanata, aceasta facandu-se cu celule autologe (proprii).

Terapia Dracula a fost utilizata inca din 2006 in medicina estetica pentru rejuvenare si incetinirea procesului de imbatranire, prin aplicatii locale de plasma autologa. Recent, RegenLab Elvetia a revolutionat metoda, prin stimularea celulelor stem rezidente de catre factorii de crestere eliberati de catre propriile trombocite introduse in derm prin injectarea plasmei activate.

Studiile stiintifice sprijina utilizarea PRP pentru cresterea in volum si regenerarea tesuturilor dure si moi. PRP este sursa concentratului trombocitar prezent in sange. In afara de implicarea in coagularea sangvina, trombocitele elibereaza factori de crestere implicati in autorepararea tisulara ceea ce permite organismului sa se vindece mai rapid si eficient. Deoarece se foloseste plasma autologa nu exista riscul transmiterii de boli, al anafilaxiei sau neoplaziilor.

Functiile factorilor de crestere eliberati se regasesc in: cresterea productiei de colagen, recrutarea altor celule la locul injectarii, initierea angiogenezei (formarea de noi vase de sange), inducerea diferentierii celulare, mineralizarea osoasa, formarea matricei extracelulare.

Studiile au aratat un grad ridicat de rejuvenare la persoanele cu grad mediu de foto si crono imbatranire. Selectia atenta a pacientilor este foarte importanata iar afectiunile cutanate cronice la nivelul ariei de tratat exclud terapia. Imbunatatirea tonusului si a texturii cutanate se produc continuu in decursul a 3 saptamani de la injectare. Pentru consolidarea rezultatelor, se poate efectua o a doua sesiune la 4 saptamani. Se recomanda 1-2 sesiuni de 3 sedinte pe an.

Terapia PRP este una din cele mai noi proceduri folosita in medicina si chirurgia estetica pentru regenerarea pielii. Consacrata deja sub denumirea de “Liftingul vampirilor”, procedura presupune recoltarea unei mici cantitati din sangele pacientului intr-o eprubeta speciala, care apoi este centrifugata. In final, se extrage fractia activata de plachete sangvine, alaturi de factori de crestere si regenerare tisulara.

Tratamenul este ideal pentru: intinerirea si regenerarea pielii, diminuarea ridurilor fine, umplerea ridurilor profunde, augmentarea buzelor, refacerea fermitatii si imbunatatirea aspectului gatului, decolteului, mainilor cat si vindecarea cicatricilor. De asemenea este una dintre putinele terapii cu efecte spectaculoase pentru ridurile din jurul ochilor si a celor din jurul gurii. Injectarea PRP se poate aplica cu succes si in rezolvarea cicatricilor postacnee, a cicatricilor postinterventii chirurgicale, post-traumatisme, a vergeturilor recente sau a plagilor cronice, pentru a grabi vindecarea.

Avantajele metodei:

◦     tratamentul se face cu anestezie locala

◦     nu necesita timp de recuperare

◦     produsul injectabil este complet natural si sigur, nu produce alergii sau reactii secundare  din partea organismului (fiind un produs propriu)

◦     se poate asocia si cu alte proceduri estetice, inclusiv in combinatie cu acidul hialuronic, pentru refacerea volumelor fetei.

◦     costuri acceptabile

Dezavantajul metodei: disconfortul unei mici recoltari sangvine.

Pentru a afla daca Terapia Dracula este ceea ce va trebuie, va rugam sa va programati la o consultatie.

In timpul primei vizite la o clinica, ar trebui sa vi se explice la ce sa va asteptati de la Terapia PRP. Medicul trebuie sa discute potentialele probleme legate de tratament bazat pe istoricul medical. Practicantul trebuie sa afle un istoric medical pentru a se asigura ca nu exista motive de ingrijorare si contraindicatii. Apoi, vi se va cere, de obicei sa cititi informatii detaliate si sa semnati un formular de consimtamant, ceea ce inseamna ca ati inteles ceea ce poate face tratamentul, impreuna cu indicatii post-tratament. Cu 10 – 20 de minute inainte de procedura de dumneavoastra, medicul va recolta 10-20 ml de sange. Acest lucru se face intr-un mod similar,ca atunci cand se ia sange pentru analize de laborator. Sangele va fi apoi centrifugat pentru a separa plasma de trombocite din celulele rosii din sange, utilizand sistemul elvetian RegenLab. Machiajul va fi indepartat si un antiseptic va fi aplicat la locul de injectare. Plasma va fi injectata in piele, in zona dorita cu ajutorul unui ac foarte fin. Veti fi apoi liber sa va reluati activitatea de zi cu zi. Intreaga procedura dureaza de obicei aproximativ 30 de minute. Efectele se vor vedea treptat in 10-14 zile.

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiilor stomatologice sau estetice non-invazive. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiesc tratamentele de specialitate. Informatiile oferite de www.drcorinacazacu.ro sunt concepute sa vina in sprijinul dumneavoastra, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient al www.drcorinacazacu.ro si medicul sau. Daca va ganditi la aceasta terapie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii nostri specialisti.