Tratamente parodontale

Un medic parodontolog se specializeaza in preventia, diagnosticul si tratamentului afectiunilor elementelor de sustinere a dintelui pe arcada, in general afectiuni inflamatorii determinate de placa bacteriana – afectiuni precum gingivita si parodontita. Aditional pot efectua interventii de chirurgie parodontala cosmetica pentru a va ajuta sa obtineti zambetul dorit.

Un chiuretaj parodontal este necesar in cazul in care medicul dumneavoastra stabileste ca tesutul adiacent unor dinti este afectat, proces iremediabil prin tratament non-chirurgical.

Atat osul, cat si gingia care inconjoara dintii sunt doua structuri care trebuie sa armonizeze strans cu dintele. In afectiuni parodontale, tesuturile de sustinere, cat si osul sunt distruse formand pungi in gingia din jurul dintelui afectat. De-a lungul timpului, aceste pungi devin mai adanci oferind mediu de viata bacteriilor. O interventie de micsorare a acestor pungi este de recomandat in asemenea cazuri deoarece ele sunt prea adanci pentru a se putea autocurata. Reducerea adancimii acestor pungi, cat si eliminarea bacteriilor existente aici reprezinta un mod de a stopa evolutia bolii parodontale ajutand la pastratea unui zambet increzator.

Dentistul dumneavoastra poate imbunatati un zambet care expune prea mult gingia, cu dinti aparent prea scurti. Pentru a corecta o asemenea situatie, se poate face o alungire de coroana prin modelarea excesului de gingie pentru a expune o zona mai mare din coroana dentara. Aceasta procedura se poate aplica atat la un dinte, cat si la mai multi, obtinandu-se un zambet mai larg.

Interventiile parodontale sunt de asemena necesare in cazurile in care exista un exces de gingie rezultat in urma unor afectiuni parodontale cauzate de lucrari protetice, coroane, obturatii incorect adaptate sau boala parodontala. Este posibil sa nu realizati cauza acestor cresteri excesive ale gingiei, dar medicul dumneavoastra va avea grija sa descopere adevaratul factor determinant.

Grefe de gingie pot fi folosite pentru a acoperi radacini dezgolite in urma retractiilor. Aceasta procedura poate fi efectuata pentru unul sau mai multi dinti in scopul de a uniformiza nivelul gingival si a reduce sensibilitatea.

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiilor stomatologice sau estetice non-invazive. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiesc tratamentele de specialitate. Informatiile oferite de www.drcorinacazacu.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient al www.drcorinacazacu.ro si medicul sau. Daca va ganditi la aceasta terapie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii nostri specialisti.