Bijuterii dentare

Ce este bijuteria dentara?

In ultimii ani, bijuteria dentara a devenit cea mai noua tendinta in cosmetica dentara, numarul pacientilor care solicita acest serviciu crescand constant. Bijuteriile dentare vin ca o completare a bijuteriilor clasice, dand zambetului un aspect aparte.

Procedura pentru integrarea bijuteriei consta in aplicarea acesteia pe suprafata dintelui. Aceste bijuterii sunt proiectate special pentru uz stomatologic si pot fi facute din cristale de sticla, sau aur alb si galben.

BIJUTERIE DENTARA

Cat de dureroasa este aplicarea unei bijuterii dentare?

Procedura este simpla si complet nedureroasa. Dintele respectiv nu este afectat sub nicio forma, nefiind folosita freza. Pacientul va cadea de comun acord cu medicul asupra unui model de bijuterie precum si a dintelui pe care se va aplica. Se foloseste o substanta demineralizanta pe suprafata dintelui, pentru a favoriza o buna adeziune cu materialul de lipit. Ulterior, cu ajutorul unui adeziv special fotopolimerizabil bijuteria dentara se fixeaza pe dintele ales.

Cat dureaza procedura de aplicare a bijuteriei?

Procedura de aplicare dureaza intre 15 si 20 de minute.

Cat timp rezista bijuteria aplicata pe dinte?

Bijuteriile dentare permanente pot sta atasate perioade de pana la sase luni sau, uneori, chiar un an, doi in functie de procedura in cauza. Bijuteriile temporare pot rezista pana la sase saptamani sau un pic mai mult.

Se poate renunta la bijuterie?

Procedurile de indepartare sau inlocuire sunt la fel de rapide si nedureroase ca si montarea lor. In cazul in care bijuteria nu este indepartata sau inlocuita, iar pacientul inghite accidental bijuteria ea se elimina pe cale naturala si nu provoaca niciun rau organelor interne.

Impiedica periajul?

Ele nu impiedica functiile normale, cum ar fi de periajul, folosirea atei dentare, apa de gura si guma, nici nu exista vreo schimbare in igiena dentara.

Aesthetica va poate recomanda procedurile necesare pentru a atinge zambetul dorit. In urma consultatiei, vom dezvolta un plan de make-over personalizat cu bijuterii dentare.

Daca aveti intrebari despre cum va puteti cosmetiza zambetul cu bijuterii dentare, va rugam sa sunati pentru o consultatie gratuita sau completaţi formularul nostru de call-back si vom lua legatura cu dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil.

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiilor stomatologice sau estetice non-invazive. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiesc tratamentele de specialitate. Informatiile oferite de www.drcorinacazacu.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient al www.drcorinacazacu.ro si medicul sau. Daca va ganditi la aceasta terapie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii nostri specialisti.